15+

Nieuws, leestips, schrijversinterviews, acties en events rond (jongeren)literatuur.

Prijs: Anne Giesen wint Write Now! 2018

24 juni 2018

De winnaar van de schrijfwedstrijd Write Now! 2018 is de 19-jarige Anne Giesen uit Limburg. Ze won vandaag de finale met haar verhaal ´Regendagen´.

Meer...

filmtip: Millennium

21 juni 2018

Het is de maand van het spannende boek. Een mooie aanleiding om de Millennium-trilogie van Stieg Larsson in het zonnetje te zetten als filmtip.

Meer...

Spannende leestip: Elanus

20 juni 2018

Jona houdt ervan mensen te bespioneren met zijn zelf gemaakte drone. Dat blijkt gevaarlijker dan hij had kunnen vermoeden. Drone is de nieuwste thriller van Ursula Poznanski.

Meer...

Doorlezen: 4 boeken voor liefhebbers van Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld

18 juni 2018

Vorige week ging Love, Simon in première, de verfilming van Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld. Voor iedereen die boek en film al verorberd hebben, hebben we heerlijke doorleestips.

Meer...

Campagne: Thema Boekenweek 2019: De moeder de vrouw

14 juni 2018

Het thema van de Boekenweek 2019 wordt ´De moeder de vrouw´. Bovendien werd vandaag bekend dat Murat Isik het Boekenweekessay 2019 gaat schrijven.

Meer...

Filmtip: Love, Simon

14 juni 2018

Vandaag gaat Love, Simon in première. Het is de verfilming van Simon vs. the Homo Sapiens Agenda en de filmtip van vandaag.

Meer...

Spannende leestip: Dochter van het moeras

13 juni 2018

Haar vader hield haar moeder jarenlang gevangen in het moeras, maar als kind vond Helena hem geweldig. Totdat ze hem echt leerde kennen. Lees de superspannende thriller van Karen Dionne: Dochter van het moeras.

Meer...

filmtip: The Bookshop

7 juni 2018

Vandaag gaat The Bookshop in première, de verfilming van het gelijknamige boek van Penelope Fitzgerald. Het is meteen onze filmtip.

Meer...

Prijs: Willem Asman wint Gouden Strop 2018

6 juni 2018

De Bookspot Gouden Strop 2018, prijs voor het beste Nederlandstalige spannende boek, gaat naar Willem Asman voor zijn thriller Enter. Dat is vanmiddag bekendgemaakt.

Meer...

Spannende leestip: De krijtman

6 juni 2018

Vandaag beginnen de Spannende Boeken Weken. Tijd dus voor een thriller, bijvoorbeeld De krijtman van C.J. Tudor.

Meer...