Films van boeken

Een selectie van verfilmde kinder-, jeugd- en jongerenboeken voor 0-15+ jaar en (veel) ouder. Ze zijn niet altijd meer te koop, vaak wel nog te leen via de bibliotheek.
Before I Fall (Film)

Before I Fall (Film)

Schrijver: Lauren Oliver

Samantha Kingston is niet de aardigste meid die er rondloopt. Ze lijkt een kans te krijgen het anders aan te pakken. Als ze na afloop van een feest een ongeluk krijgt, ontwaakt ze de volgende dag zonder toekomst. Ze maakt keer op keer haar laatste dag mee, telkens eindigend in dat ongeluk. Verfilming van het gelijknamige boek (in Nederlands vertaald als Voor ik val). (98 min.)


Leeftijd: 15+
Uitgever: Awesomeness Films, 2017

100% Coco (Film)

100% Coco (Film)

Schrijver: Niki Smit

De 13-jarige Coco is gek op mode maar op haar eerste schooldag wordt ze uitgemaakt voor Coco de clown. Ze besluit haar hippe kleren thuis te laten. Als modevlogger wordt ze echter erg populair. (88 min.)


Leeftijd: 9-12
Uitgever: Dutch Filmworks, 2017

A Monster Calls (Film)

A Monster Calls (Film)

Schrijver: Patrick Ness

Verfilming van het boek Zeven minuten na middernacht van Patrick Ness over Conor, die sinds zijn moeder ziek is wordt geteisterd door nachtmerries. Op een nacht krijgt hij hulp uit onverwachte hoek: een vriendelijk monster uit de achtertuin stapt zijn slaapkamer binnen. Samen met het monster begint Conor een lange reis om zijn nachtmerries onder ogen te kunnen komen. (108 min.)


Leeftijd: 12+
Uitgever: Apaches Entertainment, 2017

Dubbelspel (Film)

Dubbelspel (Film)

Schrijver: Frank Martinus Arion

Op het eiland Curaçao spelen vier mannen wekelijks domino en discussiëren ze over relaties, economie en politiek. Maar op een middag gaat het mis en komen allerlei onderhuidse spanningen plotseling aan het licht. Verfilming van de gelijknamige roman van Frank Martinus Arion. (130 min.)


Leeftijd: 15+
Uitgever: Paradiso Home Entertainment, 2017

Everything, Everything (Film)

Everything, Everything (Film)

Schrijver: Nicola Yoon

Maddy Whittier lijdt aan een zeldzame ziekte, die haar de hele dag in huis houdt. Op een dag krijgt ze een nieuwe buurjongen, met wie ze via de mail contact legt. Hij laat haar zien dat er meer uit het leven te halen moet zijn. (96 min)


Leeftijd: 15+
Uitgever: Metro-Goldwyn-Mayer, 2017

Heartland (Film)

Heartland (Film)

Schrijver: Lauren Brooke

Verfilming van serie over Paardenranch Heartland, waar mishandelde en verwaarloosde paarden worden genezen. Na de dood van haar moeder is het aan de vijftienjarige Amy om het familiebedrijf te redden. (176 afleveringen van ieder 45 min.)

Engels gesproken, Nederlands ondertiteld.


Leeftijd: 9-12
Uitgever: Bell, 2017
Oorspronkelijk jaar van uitgave: 2007

HHhH (Film)

HHhH (Film)

Schrijver: Laurent Binet

Reinhart Heydrich staat bekend als de Slager van Praag. Ook is hij de bedenker van de holocaust. In Londen wordt een ingewikkelde operatie bedacht met als doel Heydrich door twee Tsjechische soldaten te laten vermoorden. Ook bekend onder de titel The Man with the Iron Heart. (120 min.)


Leeftijd: 15+
Uitgever: Echo Lake Entertainment, 2017

Mees Kees langs de lijn (Film)

Mees Kees langs de lijn (Film)

Schrijver: Mirjam Oldenhave

De school van Meester Kees doet mee een voetbaltoernooi. Maar Mees Kees houdt niet van voetbal en kan er ook niets van. En dan wordt zijn moeder ziek en moet Dreus hem vervangen als coach van 6B. (79 min.)


Leeftijd: 6-9
Uitgever: PVPictures, 2017