Films

Bij het lezen van een boek, maak je zelf plaatjes in je hoofd. Van sommige kinderboeken is ook een film gemaakt. Het kan leuk zijn om die te kijken, nadat je het boek hebt gelezen. Lijkt het op wat jij bedacht had, of juist helemaal niet? Bij de bibliotheek zijn films te leen.
100% Coco (Film)

100% Coco (Film)

Schrijver: Niki Smit

De 13-jarige Coco is gek op mode maar op haar eerste schooldag wordt ze uitgemaakt voor Coco de clown. Ze besluit haar hippe kleren thuis te laten. Als modevlogger wordt ze echter erg populair. (88 min.)


Leeftijd: 9-12
Uitgever: Dutch Filmworks, 2017

Heartland (Film)

Heartland (Film)

Schrijver: Lauren Brooke

Verfilming van serie over Paardenranch Heartland, waar mishandelde en verwaarloosde paarden worden genezen. Na de dood van haar moeder is het aan de vijftienjarige Amy om het familiebedrijf te redden. (176 afleveringen van ieder 45 min.)

Engels gesproken, Nederlands ondertiteld.


Leeftijd: 9-12
Uitgever: Bell, 2017
Oorspronkelijk jaar van uitgave: 2007

Mees Kees langs de lijn (Film)

Mees Kees langs de lijn (Film)

Schrijver: Mirjam Oldenhave

De school van Meester Kees doet mee een voetbaltoernooi. Maar Mees Kees houdt niet van voetbal en kan er ook niets van. En dan wordt zijn moeder ziek en moet Dreus hem vervangen als coach van 6B. (79 min.)


Leeftijd: 6-9
Uitgever: PVPictures, 2017

Patatje oorlog (Film)

Patatje oorlog (Film)

Schrijver: Marjolijn Hof

Verfilming van het boek Een kleine kans, over Kiek. Haar vader is arts en gaat vaak naar oorlogsgebied om de mensen daar te helpen. Ook nu vertrekt hij weer. Kiek is er niet gerust op, ook al zeggen haar ouders dat de kans heel klein is dat hem iets zal overkomen. (86 min.)


Leeftijd: 9-12
Uitgever: Lemming Film, 2017
Oorspronkelijk jaar van uitgave: 2011

Toen mijn vader een struik werd (Film)

Toen mijn vader een struik werd (Film)

Schrijver: Joke van Leeuwen

Toda´s vader was banketbakker, tot hij naar het Zuiden moest om te vechten. Voor Toda zelf is het land ook niet veilig meer, ze vlucht. Alleen haar oma blijft achter, om op het huis te passen. (90 min.)


Leeftijd: 9-12
Uitgever: Lemming Film, 2017

De GVR (Film)

De GVR (Film)

Schrijver: Roald Dahl

Sofie kan niet slapen. ´s Nachts om drie uur kijkt een reus door haar open raam naar binnen. Omdat ze hem gezien heeft, neemt hij haar mee. Gelukkig is hij geen kinderetende reus, hij is juist heel aardig. Maar er zijn wel andere reuzen die Sofie graag als tussendoortje zouden lusten. (112 min.)


Leeftijd: 9-12
Uitgever: Walt Disney Pictures, 2016

Horton (Film)

Horton (Film)

Schrijver: Dr. Seuss

Film gebaseerd op het boek Horton hoort een hun. Olifant Horton ontdekt een piepkleine verborgen wereld in een spikkeltje op een bloem. Bevat o.a.: animatie-screentests, verwijderde scenes en meer. (86 min.)


Leeftijd: 6-9
Uitgever: Blue Sky Studios, 2016

Kruimeltje (Film)

Kruimeltje (Film)


Kruimeltje wordt in de winter door vrouw Koster de straat opgestuurd om wat geld te verdienen voor kost en inwoning. Zijn moeder heeft hem als baby bij vrouw Koster achtergelaten. Hij gaat op zoek naar zijn vader. (119 min.)


Leeftijd: 9-12
Uitgever: Movida/Trix, 2016